problem on ages | questions for competitive exams | Quiz Khelo

Below are the important questions on topic 'Problem on Ages' which were asked in many IT companies written exams.

1. The simple Interest earned on a certain amount is double the money when invested for 15 years. What interest rate is offered?

  1. 26.66 %
  2. 12 %
  3. 30 %
  4. 13.33 %
Correct Answer :- D

2. Ram is five years elder to his youngest sibling Shreya. Shreya is two years younger than her brother Ritesh. Ritesh is 13years old and is Ram’s brother. How old will Ram be in two years from now?

  1. 16
  2. 17
  3. 20
  4. 15
  5. 18
Correct Answer :- E

3. Ravi is 5 years elder than Sunil. Sunil is 2 years younger than Reeta. If Sunil’s age is 11, then What will be the age of Ravi 2 years from now?

  1. 4
  2. 8
  3. 16
  4. 64
Correct Answer :- C

4. There is an element which triplicates in every hour. Each of these 3 items inturn reproduce exactly 3 other items. If a single compound is kept in a container at noon and the container is full by midnight. After how many hours is the container 1/3 full?

  1. 11:00am
  2. 10:00pm
  3. 11:00pm
  4. 10:00am
Correct Answer :- C

5. 2. The time showed by an analog clock at a moment is 11 am then 1234567890 hours later it will show the time as:

  1. a. 11 am
  2. b. 11 pm
  3. c. 5 am
  4. d. 4 pm
Correct Answer :- C

6. Four bells begin to toll together and then each one at the intervals 6,7,8,9 respectively. The number of times they will be together in the next two hours is

  1. 14
  2. 15
  3. 13
  4. 11
Correct Answer :- A

7. The Ratio between speeds of two trains is 5:3. If the first train runs 350 km in 2 hours, then what is the speed of the second train?

  1. 100
  2. 115
  3. 105
  4. 210
Correct Answer :- C

8. 3 persons invested Rs.36000. Raj and Salim has 5:4 ratio and Salim and Rajesh has 8:9 ratio. What is the amount got by Rajesh?

  1. 2000
  2. 4000
  3. 5000
  4. 8000
Correct Answer :- B

9. How many toffees were distributed in total among Ankit, Aniket and Anuj in the ratio 2:3:7, if Aniket receives 84 toffees in total?

  1. 300
  2. 312
  3. 324
  4. 336
  5. 345
Correct Answer :- D